nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

09.04.2013 Nieuwe promotiecampagne focust op kracht van melk

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) is een nieuwe melkcampagne gestart. Daarin wordt benadrukt dat melk van nature een goede bron is van calcium, maar ook van andere essentiële voedingsstoffen. De door de EU ondersteunde campagne loopt in zeven lidstaten. Blikvanger is de tv-spot met computergeanimeerde beelden.

VLAM noemt melk "een trouwe partner in de strijd om de dag". De krachtige mix van essentiële voedingsstoffen in melk is naar verluidt uniek. Opmerkelijk is ook dat die voedingsstoffen zowel apart als te samen werken. Ze versterken elkaar in gunstige zin. "Meegenomen is dat deze voedingsrijkdom een beperkte calorieaanbreng vertegenwoordigt", alsnog VLAM. Drie glazen halfvolle melk - in totaal ongeveer 450 ml of de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid melkproducten - brengen samen 207 kcal of maar 10 procent van de aanbevolen dagelijkse energie-inname aan.

Daarom is de boodschap van de nieuwe melkcampagne dat melk goed past in een gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl die je in vorm en energiek houdt. De campagneslogan luidt: ‘Melk. Een kracht van de natuur.’ Het campagnebeeld met de ridders uit de tv-spot wordt ook gebruikt in 2D-straataffichage. In diverse magazines krijgt de campagne een inhoudelijke verdieping met advertorials, die de nutritionele troeven van melk toelichten. De melkcampagne en de troeven van melk zijn ook te vinden op de bijhorende website

Tot slot is melk ook partner van het nieuwe VTM-programma ‘Let’s get fit’, dat heel Vlaanderen fit en gezond wil krijgen. Vijf koplopers gaan daarin gedurende acht weken gezonder eten, bewegen en leven, onder deskundige begeleiding van een sportcoach en een voedingsexperte. Melk komt in het programma aan bod als belangrijk onderdeel van de actieve voedingsdriehoek.

Bekijk de tv-spot met computeranimatie hier.

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: VLAM

Volg VILT ook via