nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

19.09.2013 "Nieuwe vismijn in Oostende is nodig"

Eerste schepen van Oostende Bart Tommelein (Open VLD) zegt dat de bouw van een nieuwe vismijn in Oostende nodig is. Volgens Tommelein behoudt Vlaams minister-president Kris Peeters, bevoegd voor visserij, zijn engagementen voor de nieuwe vismijn. Het oude mijngebouw beschermen, hoeft dan weer niet voor de liberale schepen.

"In het verleden werd ervoor gekozen om de veilingactiviteiten in ons land voor ongeveer 45 procent in Oostende te laten plaatsvinden. Maar de infrastructuur van het oude mijngebouw voldoet niet meer aan de hedendaagse verwachtingen. Een nieuwe moderne vismijn is van groot belang voor een duurzame visserijsector", zegt Tommelein.

Johan Vandesteene, manager van de Vlaamse Visveiling, treedt Tommelein bij, ook al zijn de visprijzen momenteel slecht. "Dat is een periode die we door moeten. De prijzen zullen zich wel stabiliseren. Het is absoluut noodzakelijk om een centrum te creëren dat rendabel is voor de hele sector, zowel voor de aanvoerders, de verwerkers als de handelaars. Het is een moeilijk dossier, maar we zijn volop bezig met de nodige vergunningen."

De Vlaamse Visveiling geeft aan dat het contractuele verplichtingen heeft ten opzichte van de Vlaamse overheid en de stad Oostende om de nieuwbouw te realiseren. Ook ondernemersorganisatie UNIZO pleit liet al weten dat investeringen zich opdringen. "Veel bedrijven zijn vragende partij, want nu wordt er gewerkt in een verouderde omgeving", aldus Frederik Serruys van UNIZO.

Bron: Belga

Volg VILT ook via