nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

04.02.2013 Oostende sust Groen over Vlaamse Visveiling

De Vlaamse Visveiling (VLV) komt haar afspraken ten aanzien van de Oostendse vismijn wel degelijk na. Dat antwoordt schepen van Juridische Zaken Yves Miroir (sp.a) op de kritiek van Wouter De Vriendt, fractieleider van Groen in Oostende, die vreest dat de badstad haar plaats binnen de Vlaamse Visveiling dreigt te verliezen. Voor het tweede jaar op rij werd de visaanvoerdoelstelling niet gehaald.

De Oostendse fractieleider Wouter De Vriendt staafde zijn kritiek met de meest recente cijfers over de gerealiseerde visaanvoer: "Oostende neemt van de totale visaanvoer 35 procent voor haar rekening. Dat is nog altijd ver verwijderd van de 45 procent-doelstelling, die voor het tweede jaar op rij niet gehaald wordt." De Vriendt denkt dat VLV bewust veel visaanvoer afleidt naar Zeebrugge om het nut van de Oostendse visveiling in vraag te stellen.

"Het enige wat klopt, zijn de cijfers", reageerde Johan Van de Steene, directeur van VLV. "Wij komen onze afspraken na." Dat werd herhaald door Yves Miroir, die een marge van vijf procent inrekent, tot een minimum percentage van 40 procent. Miroir gaf ook toelichting over hoe de nieuwe vismijn er in de toekomst moet uitzien, wat volgens de schepen automatisch zal leiden tot een grotere visaanvoer.

Als het vooropgestelde percentage niet gehaald wordt tegen 2015 loopt Oostende het risico beboet te worden, maar de schepen Miroir denkt niet dat het zover zal komen. De Vriendt reageerde ontgoocheld op het "passieve beleid" van het Oostendse stadsbestuur.

Bron: Belga

Volg VILT ook via