nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

03.07.2013 Overleg over producentengroepering bij FrieslandCampina

Bij FrieslandCampina in Aalter is het overleg gestart over de oprichting van een producentenorganisatie. Enkele melkveehouders van FrieslandCampina zaten samen met vertegenwoordigers van Boerenbond en ABS rond de tafel met de zuivelverwerker. Alle partijen zijn het er over eens dat het overlegplatform een win-winsituatie kan realiseren zowel voor de melkveehouders als voor FrieslandCampina.

Het overleg vond half juni plaats en had als doel de mogelijke oprichting van een producentenorganisatie bij FrieslandCampina te verkennen. Het Europese zuivelpakket biedt melkveehouders de kans om zich te groeperen zodat hun onderhandelingspositie verbetert ten opzichte van hun afnemer. In een constructieve sfeer werden verwachtingen uitgewisseld en afspraken gemaakt voor de verdere opvolging, schrijft Boerenbondadviseur Guy Vandepoel in Boer&Tuinder.

Vertrouwen, betrokkenheid en inspraak werden zowel door de melkveehouders als door FrieslandCampina als voornaamste doelstellingen vooropgesteld. Door de herstructurering van de melkaanvoer eerder dit jaar, waarbij heel wat FrieslandCampina-leveraars uit het oosten van het land betrokken waren, verwachten melkveehouders een duidelijk engagement van hun afnemer. FrieslandCampina onderstreepte haar bereidheid om alle melk van de huidige Belgische leveranciers te blijven ophalen mits zij voldoen aan de leveringsvoorwaarden en de eisen die gesteld werden inzake bereikbaarheid.

Bron: Boer&Tuinder

Volg VILT ook via