nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

13.06.2009 Personeelsrestaurant serveert eurocraten rotte tonijn

Acht Europese ambtenaren werden vorige maandag naar het ziekenhuis overgebracht na het eten van gegrilde tonijn in het bedrijfsrestaurant van het Justus Lipsiusgebouw, waar de zetel van de Europese Raad gevestigd is. De vis was zo goed als zeker bedorven. Voorlopig staat er geen tonijn meer op het menu.

Een uur nadat ze gegeten hadden, kampten een aantal eurocraten met huidirritaties en ademhalingsproblemen. Sommigen vielen haast flauw. In allerijl werden de ambtenaren overgebracht naar het ziekenhuis, maar zeven van hen werden daar al snel ontslagen. Alleen Marc Lepoivre, directeur-generaal protocol, moest overnachten in het hospitaal.

Het Voedselagentschap wacht nog op de resultaten van verschillende tests. "Maar vermoedelijk waren de problemen inderdaad te wijten aan de staat van de tonijn", bevestigt woordvoerster Lieve Busschots. "Die zou bedorven geweest zijn. Definitief uitsluitsel krijgen we de komende dagen".

In de wandelgangen van Justus Lipsius wordt gefluisterd dat er een probleem was met het koelen van de vis. Het Italiaanse cateringsbedrijf schuift de schuld af op de leveranciers.

Bron: Het Nieuwsblad

Volg VILT ook via