nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

13.04.2010 Schauvliege plant groenten voor Week van de Smaak

Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege heeft de eerste zaadjes geplant voor de nieuwe editie van de Week van de Smaak, die plaatsvindt van 11 tot 21 november 2010. Topchef Wouter Keersmaekers wordt de peter van de nieuwe editie. De Week van de Smaak focust dit jaar op het koken met eigen geteelde groenten, historische moestuinen en voedingsmiddelen uit Vlaanderen.

De Week van de Smaak in Vlaanderen is een cultureel evenement dat zoveel mogelijk mensen wil samenbrengen rond smaak en eetcultuur in al hun aspecten. Met meer dan 1.000 grote en kleine acties zorgt de Week van de Smaak voor het vijfde jaar op rij voor een rijkgevuld programma.

Op de boerderij van het Maximiliaanpark in Brussel dook de minister samen met een groep kinderen de moestuin in om groenten te zaaien. De kersverse peter daagde de Spaanse topchef Paco Roncero uit zijn kookkunsten bot te vieren op de schorseneren. Het resultaat van deze uitdaging wordt geproefd op 11 november tijdens de start van de Week van de Smaak.

Aalst is dit jaar Stad van de Smaak en eregenodigde Spanje zit mee aan de dis. Spanje is in 2010 niet alleen voorzitter van de Europese Raad, maar heeft volgens de organisatoren ook heel wat te bieden op culinair vlak.

Meer informatie: Week van de Smaak

Bron: Belga

Volg VILT ook via