nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

03.01.2014 Stad Oostende overweegt klacht tegen Vlaamse Visveiling

De burgemeester van Oostende, Jean Vandecasteele (sp.a), neemt het niet dat de afspraken omtrent de fusie van de vismijnen in Zeebrugge en Oostende niet nagekomen worden. De Oostendse vismijn veilt slechts 35 in plaats van de afgesproken 45 procent van de totale visaanvoer op de Vlaamse Visveiling. De stad stelt een juridisch dossier samen waarmee ze klacht kan indienen.

Bij de bekendmaking van de cijfers van de Vlaamse Visveiling meldde reder Willy Versluys al dat de Oostendse vissers soms bewust naar Zeebrugge worden afgeleid. Oppositieraadslid Wouter De Vriendt (Groen) haalt er in de krant de cijfers bij: in 2011 werd 31 procent van de vis in Oostende geveild, de jongste twee jaren is dat 35 procent.

"We stellen een dossier samen waarmee we een klacht zouden kunnen indienen. We zien dan wel wat de rechtbank oordeelt en wat de consequenties zullen zijn. Als je bepaalde cijfers op contract zet, dan moet je die overeenkomst ook nakomen", zegt de burgemeester van Oostende in Het Laatste Nieuws.

Bron: Het Laatste Nieuws

Volg VILT ook via