nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

05.04.2008 Unizo: "Sterke druk op winstmarges voedingswinkels"

Ondernemersorganisatie Unizo wijst erop dat de kleine zelfstandige voedingswinkels in een zeer concurrentiële prijzenmarkt opereren met een sterke druk op de winstmarges. Die bedraagt in de algemene voeding gemiddeld 1,5 procent. "Het gaat bijgevolg geenszins om woekerwinsten ten koste van boeren en tuinders. Er is geen reden de hete aardappel door te schuiven naar de zelfstandige distributie", vindt Unizo.

Vrijdag meldde Boerenbond nog dat landbouwers nauwelijks profiteren van de stijgende voedselprijzen. Unizo wijst erop dat de "noodzakelijke tussenhandel en de distributie een belangrijke toegevoegde waarde is in de vorm van verwerking, verpakking, bewaring, transport, koeling, personeel, passende levering en marketing ten behoeve van de distributie en de eindverbruiker".

Unizo deelt wel de bekommernis van de landbouworganisatie voor een correcte prijs voor het werk van boeren en tuinders. "De landbouwprijzen worden evenwel in zeer grote mate bepaald door de Europese en de wereldmarkt en door vraag en aanbod", benadrukt Unizo.(KS)

Bron: Belga

Volg VILT ook via