nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

03.05.2013 Vijf jaar 'Picknick een hoeve' in Vlaams-Brabant

'Picknick een hoeve', een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant dat wandel- en fietstochten en verblijfsweekends op het platteland promoot, bestaat vijf jaar. Om deze verjaardag te vieren, werd de brochure in een nieuwe kleedje gestoken en kunnen er van mei tot september hoevebonnen gewonnen worden. De 15 deelnemende gemeentes vullen de picknickmand.

De nieuwe feesteditie van de brochure bundelt 13 landelijke wandel- en fietstochten met een hoevepicknick, en 3 picknickweekendjes in een actieve hoeve. De te bezoeken hoeves zijn gelegen langs het traject van de wandelingen en fietsroutes, en bieden een picknick aan met hoeve- en streekproducten. In sommige hoeves is overnachting mogelijk. De 15 deelnemende hoeves zijn gelegen in Asse, Beersel, Bekkevoort, Bertem, Galmaarden, Gooik, Grimbergen, Holsbeek, Huldenberg, Kortenaken, Lennik, Londerzeel, Ternat, Tielt-Winge en Tienen.

"Wie de Vlaams-Brabantse hoofdwegen en drukke centra verlaat, komt gegarandeerd voor verrassingen te staan. De enorme troeven van ons platteland zijn nog onvoldoende bekend", zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Land- en tuinbouw en Toerisme. "Met het initiatief ‘Picknick een hoeve’ kan men met het hele gezin, vrienden of collega’s op een originele en heerlijke manier dat platteland ontdekken. Men kan letterlijk het platteland proeven in de picknickmand die de 15 deelnemende land- en tuinbouwbedrijven vullen."

Meer info: Brochure 'Picknick een hoeve'

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: provincie Vlaams-Brabant

Volg VILT ook via