nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

09.04.2010 Wereldwijde ethanolproductie groeit met 16 pct

De wereldwijde ethanolproductie groeit in 2010 met 16 pct ten opzichte van vorig jaar. De internationale biobrandstoffenorganisatie GRFA verwacht dat de productie van biobrandstoffen oploopt naar bijna 86 miljard liter. Dat was vorig jaar ongeveer 74 miljard liter. De VS bereikt als meest ethanolproducerend land naar verwachting een productieniveau van 45 miljard liter in 2010.

Brazilië zal waarschijnlijk zo' 30 miljard liter ethanol produceren en komt daarmee op nummer 2 van de lijst van meest producerende landen. De VS en Brazilië zijn samen goed voor ongeveer 90 pct van de wereldwijde productie. Dit maakt de bijdrage van de EU, met minder dan 5 pct, nog steeds gering.

Onlangs maakte de Braziliaanse regering bekend dat het invoertarief van 20 pct op bio-ethanol zal opgeheven worden tot eind 2011. Daarmee wil het land de VS aanzetten om de handel in ethanol verder te openen. De Amerikaanse wetgeving voor invoertarieven op de import van ethanol loopt eind 2010 af. Volgens een studie uit de VS zou het opheffen van het tarief de ethanolindustrie in de VS 36 miljard dollar kunnen kosten

Bron: Agrarisch Dagblad

Volg VILT ook via