nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

14.09.2018 Aan steun geen gebrek voor ondernemers in aquacultuur

Dankzij het vouchersysteem van het Interreg-project Aquavlan2 kunnen ondernemers met ideeën rond aquacultuur een aardig eind op weg geholpen worden. Je kan tot 30.000 euro steun ontvangen om een idee tot een businessconcept uit te werken. “Wacht niet te lang, want de volgende keuringsronde is in oktober”, zegt Stefan Teerlinck, aquaconsulent van het West-Vlaamse praktijkcentrum Inagro. Elf bedrijven kregen via het vouchersysteem al een duwtje in de rug. Eén van hen is veevoederfabrikant Lambers-Seghers uit Baasrode, die sinds 15 jaar ook visvoeder produceert.

Samen met vier partners uit Vlaanderen (UGent, Hogeschool Odisee, ILVO en PCG) en twee uit Nederland wil het West-Vlaamse praktijkcentrum Inagro aquacultuur en glastuinbouw, of de combinatie van beiden, ondersteunen. Binnen het Europese Interreg-project Aquavlan2 wordt ingezet op technische innovatie. Naast onderzoek rond vier thema’s (o.a. sluiten van kringlopen) geeft het project via een vouchersysteem ook antwoorden op vragen van individuele ondernemers die aansluiten bij de onderzoeksthema's.

Projectcoördinator Inagro is nog op zoek naar ondernemers of investeerders in de aquacultuursector die een duwtje in de rug kunnen gebruiken in de vorm van expertise of diensten. In oktober bekijken de onderzoekers welke van de ingestuurde ideeën tot een businessconcept uitgewerkt kunnen worden. Elf bedrijven kregen via het vouchersysteem reeds een duwtje in de rug. Zo werd voederfabrikant Lambers-Seghers geadviseerd bij de samenstelling van forelvoer en ontwikkelde AquaMarine een nieuwe nutriëntenoplossing en led-verlichting voor de algenteelt.

Meer info: Inagro 

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via