nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

17.04.2014 Actiegroepen willen sloop Oostendse Vismijn tegenhouden

De Oostendse actiegroepen Oostendse Oosteroever en Dement Oostend gaan samen de gedeeltelijke sloop van de Oostendse Vismijn aanvechten bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. "Een sloop zonder alternatief kan immers de vismijnactiviteiten en de visserij in Oostende volledig stil leggen", menen ze.

"Wij hebben sloopvergunningen gevraagd. Eén ervan hebben we gekregen en inmiddels zijn de hallen die mochten gesloopt worden, tegen de grond gegaan. Voor de andere wachten we de periode van 35 dagen af waarbinnen bezwaar ingediend kan worden", aldus Johan Van de Steene, algemeen directeur van de Vlaamse Visveiling. "Eerlijk, ik had nog niet gehoord van de plannen van de actiegroepen. Ze willen de visserijsector beschermen en zien groeien, en dat is ook net wat wij beogen. Hun klacht is pas gegrond mits er procedurefouten zijn begaan, en tot op heden hebben wij daar geen weet van."

De verenigingen zijn er erg verwonderd over dat de deputatie een sloopvergunning heeft goedgekeurd, die verstrekt is zonder dat er een concreet nieuwbouwproject ingediend werd. De beslissing gaat ook in tegen het negatief advies van de provinciale administratie, het negatief advies van Erfgoed Vlaanderen en de beleidslijn van stad Oostende om géén sloopvergunning toe te kennen aan een pand met een hoge locuswaarde, zoals de vismijn. Het bezwaar wordt vrijdag ingediend bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. "Een sloop zonder alternatief kan immers de vismijnactiviteiten en de visserij in Oostende volledig stil leggen", menen de actiegroepen. 

Bron: Belga

Beeld: Panoramio

Volg VILT ook via