nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

07.12.2018 Albert Heijn België is niet bezorgd om komst van Jumbo

De Belgische tak van Albert Heijn is niet bezorgd over de komst van de Nederlandse supermarktketen Jumbo. Dat heeft Luc de Baets, CEO van AH België, gezegd. "Wij zijn goed gepositioneerd om nieuwe spelers op te vangen," klinkt het. In 2018 kwamen er in Vlaanderen vijf nieuwe Albert Heijn-winkels bij, in Hasselt, Ronse, Ternat, Zaventem en vanaf 12 december in Lokeren. "Per winkel werven we tussen de 40 en de 50 werknemers aan, in totaal gaat het dus om ongeveer 200 à 250 nieuwe jobs", zegt Luc de Baets.

In totaal zijn er nu 42 filialen en zo'n 2.000 werknemers bij AH België. "De mensen kijken uit naar de komst van een Albert Heijn in hun buurt, dat zien we nu ook op onze sociale media voor de nieuwe winkel in Lokeren", zegt de Baets. Volgend jaar gaat de uitbreiding verder, met alvast aangekondigde openingen in Turnhout en Deurne. De nieuwe winkels zullen in navolging van het 'Echt Vers'-concept in enkele Nederlandse winkels de versproducten centraal zetten.

Uit het recente supermarktenonderzoek van Test-Aankoop bleek dat Albert Heijn Colruyt op de hielen zit als goedkoopste supermarkt. Daar kan de intrede van het Nederlandse Jumbo, gepland in de tweede helft van 2019, echter verandering in brengen. "Maar wij zijn goed gepositioneerd om de komst van een nieuwe speler op te vangen", zegt de Baets. "We moeten gewoon blijven focussen op onze eigen sterkte: onze persoonlijke service, zowel off- als online."

Bron: Belga

Volg VILT ook via