nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

04.03.2018 Alpro zoekt 133 extra werkkrachten in Wevelgem

Voedingsbedrijf Alpro Wevelgem gaat op zoek naar 133 extra krachten. Dat zei general manager Sven Lamote vrijdag tijdens de officiële opening van het nieuwe geautomatiseerde magazijn en innovatiecentrum. Alpro pompte daarvoor 40 miljoen euro in de site. Het bedrijf kent de jongste jaren een forse groei omdat de markt van plantaardige drinks en voedingsproducten almaar groter wordt. In vijf jaar tijd is de productiecapaciteit van Alpro meer dan verdubbeld.

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar plantaardige producten en een duurzame groei te verzekeren, stak Alpro 40 miljoen euro in de bouw van een nieuw magazijn en een innovatiecentrum voor productontwikkeling in Wevelgem. Het 45 meter hoge magazijn biedt plaats aan 6.000 gekoelde palletten met onder andere plantaardige alternatieven voor yoghurt, plattekaas en room, verse drinks en margarine en 24.000 palletten op omgevingstemperatuur voor onder andere drinks en desserten. Naast het hoge magazijn is er ook een lager gedeelte waar 10.000 palletten met verpakkings- en R&D-materiaal gestockeerd kunnen worden.

“Wij hebben in de voorbije jaren sterk geïnvesteerd in nieuwe productielijnen, in nieuwe verpakkingslijnen, in de opbouw van een volledig geautomatiseerd magazijn en nu ook in een gloednieuw innovatiecentrum in Wevelgem. Hierdoor is de totale productiecapaciteit van Alpro in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld, wat getuigt van duurzame groei ”, aldus Alpro-manager Sven Lamote. De jonste investering schept vooral werkgelegenheid voor techniekers en operatoren.

Alpro maakt deel uit van de groep Danone en telt in Europa 1.200 werknemers. In 2016 draaide het bedrijf een omzet van 555 miljoen euro. De voorbije vijf jaar investeerde Alpro 350 miljoen euro waarvan 250 miljoen euro in Wevelgem. Dat ging gepaard met 500 bijkomende jobs, waarvan 320 in België.

Bron: Belga / eigen verslaggeving

Beeld: Alpro

Volg VILT ook via