nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

02.09.2019 Animal rights tegen uitbreiding slachthuis Tielt

Animal Rights tekent bezwaar aan tegen de uitbreiding van de omgevingsvergunning van Exportslachthuis Tielt. Dat liet de dierenrechtenorganisatie weten aan Belga. De uitbreiding gaat concreet over het vervroegen van de slachturen op zaterdag. Animal Rights vindt de uitbreiding onaanvaardbaar omdat de rechtszaak voor dierenmishandeling tegen het slachthuis nog lopende is. 
Door de uitbreiding van de omgevingsvergunning zou het slachten voortaan om 5 uur 's ochtends beginnen in plaats van 7 uur. Daarmee zou de capaciteit van het slachthuis worden vergroot. Volgens Animal Rights is dat onaanvaardbaar door een nog lopende rechtszaak tegen het slachthuis wegens dierenmishandeling. De organisatie maakte enkele jaren geleden beelden in het slachthuis waarop te zien was hoe de dieren hardhandig werden aangepakt.
 
Sindsdien ijvert de organisatie voor het definitief opdoeken van het slachthuis, onder andere via een petitie die meer dan 175.000 keer werd ondertekend. Daarop volgde een rechtszaak waarvan de uitspraak op 25 november valt. Daarom diende Animal Rights een bezwaarschrift in bij het stadsbestuur van Tielt waarbij de organisatie eist dat de vergunning wordt geweigerd.
 
Op woensdag 28 augustus hield Animal Rights nog een wake voor de varkens aan het slachthuis in Tielt waar ze hun eis herhaalden om het slachthuis te sluiten.

Bron: Belga

Volg VILT ook via