nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

21.06.2019 Aoste schakelt over naar Beter Leven Keurmerk voor kip

In nauwe samenwerking met GAIA heeft charcuteriemerk en vleeswerkingsbedrijf Aoste besloten om voor al zijn gevogelteproducten stapsgewijs over te schakelen naar het Beter Leven Keurmerk 1 ster. “De kippen krijgen daglicht, vers stro en graan, er wordt een pak minder antibiotica gebruikt en de dieren hebben meer ruimte in de stal”, aldus GAIA. Volgens de dierenrechtenorganisatie is Aoste het eerste Belgische bedrijf die de diervriendelijkere stap zet voor kippen. Sinds vorig jaar voldoet ook het volledige gamma aan gekookte hammen aan het één-ster-keurmerk.

In juni 2019 zet Aoste met hun producten ‘Kip Natuur’ en ‘Kip Curry’ de eerste stap om volledig over te schakelen naar het Beter Leven Keurmerk. Ten laatste op 31 december 2020 zullen alle gevogelteproducten dit keurmerk dragen. Die beslissing werd gemaakt in samenwerking met dierenrechtenorganisatie GAIA. “Aoste kiest hiermee resoluut voor meer dierenwelzijn voor de kippen”, reageert GAIA-directeur Ann De Greef. “Een keuze die wij uiteraard alleen maar kunnen toejuichen. De consument kan nu uitdrukkelijk in de supermarkt kiezen voor een diervriendelijker product. We onthalen de overstap van Aoste met veel enthousiasme en hopen uiteraard in de toekomst zelfs drie sterren te mogen meemaken.”

De Nederlandse Dierenbescherming ontwikkelde in 2007 een Beter Leven Keurmerk om diervriendelijke producten te ondersteunen. Om één ster te krijgen, moet Aoste aan een aantal voorwaarden voldoen. “Eén ster betekent onder andere dat de kippen van een traaggroeiend ras zijn, dat ze daglicht, stro en graan krijgen, in een stal met overdekte uitloop worden gehouden, bijna geen antibiotica krijgen en meer ruimte hebben in de stal”, klinkt het bij GAIA.

“Dierenwelzijn is voor Aoste een prioriteit”, licht Thomas De Boes, marketing manager innovatie bij Aoste toe. “Het volledige assortiment aan gekookte hammen voldoet sinds vorig jaar aan het keurmerk. We zijn verheugd om dankzij de nauwe samenwerking met GAIA de eerste stap te zetten naar een diervriendelijker gevogelteassortiment. Elke stap die we zetten, is een bewuste keuze in de juiste richting. Het is dan ook onze ambitie om tegen 2025 alle Aoste producten op een diervriendelijkere manier te verwerken.”

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via