nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

06.04.2020 App brengt fruitbloesems tot in uw kot

De stad Tongeren roept haar bewoners op om via de app ‘Blossom Greetings’ foto's te verspreiden van de bloesems in de streek. Zo kunnen mensen die niet naar de fruitstreek kunnen komen door de coronamaatregelen toch genieten van de schoonheid van de bloemetjes. “We doen dit als een alternatief voor de start van het toeristisch seizoen”, zegt schepen van Toerisme An Christiaens (CD&V).

Tongenaren die tijdens deze zonnige dagen naar buiten trekken voor een fiets- of wandeltocht in de bloesemstreek kunnen de foto's die ze maken delen via de app 'Blossom Greetings'. "Zo kan iedereen in Vlaanderen toch van de bloesems genieten”, zegt schepen van Toerisme An Christiaens. Want nu iedereen in zijn kot moet blijven, verloopt de start van het toeristisch seizoen in de bloesemstreek toch iets anders dan verwacht.

“Het is moeilijk om cijfers te plakken op het financieel verlies dat de coronamaatregelen met zich meebrengen”, aldus An Christiaens. "Het voorbij weekend was normaal een topweekend geweest. Het begin van de paasvakantie samen met de aangename temperaturen laten de mensen erop uittrekken. Het was duidelijk terrasjesweer en bij een wandeling of een fietstocht hoort een drankje, een lunch of een pannenkoek. Dat was er nu helaas niet bij."

Omdat sommige mensen het moeilijk hebben om met dit weer de regels rond social distancing op te volgen, voerde de politie meer controles uit in Limburg. "Mensen mogen niet met de wagen naar hier komen”, klonk het duidelijk vanuit de politiezone kanton Borgloon. “Een fietstocht start van thuis uit. Wandelaars en fietsers mogen geen tussenstop maken aan speeltuinen of picknicktafels. Blijf niet op bankjes zitten. We zullen streng toezien op de naleving van deze voorwaarden.”

Maar volgens schepen An Christiaens is de oproep om niet naar de bloesemstreek te komen goed opgevolgd. "Er zijn jammer genoeg wel een aantal overtredingen geweest, maar al bij al is de oproep toch goed gerespecteerd. Zeker als je bekijkt wat voor een mooi weekend het was. Mensen waren massaal op de been, maar dat waren voornamelijk mensen uit de buurt."

Bron: VRT / Belga

Volg VILT ook via