nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

23.11.2018 Bayer publiceert veiligheidsstudies over glyfosaat

Bayer zal binnenkort samenvattingen van zijn veiligheidsstudies over glyfosaat publiceren. Eén jaar na de lancering van het speciale transparantieplatform is dit de volgende stap in hun transparantie-initiatief. "Het engagement dat we vorig jaar zijn aangegaan, blijft heel erg belangrijk voor ons," zei Liam Condon, lid van het directiecomité van Bayer AG en voorzitter van de Crop Science-divisie. "We erkennen dat mensen over de hele wereld meer informatie willen rond glyfosaat en we bieden graag toegang tot onze veiligheidsstudies over glyfosaat op ons platform.”

Volgens Bayer laat het transparantieplatform zien hoe openheid rond veiligheidsstudies over gewasbescherming kan helpen om op te komen voor de wetenschap. Met het platform wil Bayer ook het veilige gebruik van zijn producten stimuleren, met respect voor confidentiële bedrijfsinformatie. Het initiatief is onlangs erkend als 'Best Public Outreach Program' op de Agrow Awards 2018 voor beste communicatie over de voordelen van agrochemische of biotechproducten.

“Op minder dan een jaar tijd is dit platform de nieuwe norm geworden op het vlak van transparantie in onze sector”, zegt Liam Condon, lid van het directiecomité van Bayer. “We willen dit ook in de toekomst gebruiken om op wetenschap gebaseerde informatie te delen met het publiek.” Op 7 december 2018 worden de samenvattingen van de veiligheidsstudies over glyfosaat beschikbaar gesteld. Volgend jaar stelt Bayer ook zijn onderliggende veiligheidsstudieverslagen ter beschikking.

De aankondiging komt in een woelige periode voor Bayer. Het bedrijf nam een tijd geleden Monsanto over, en daarmee ook een hele reeks klachten over glyfosaat, het actieve bestanddeel van de onkruidverdelger Roundup. Het historische proces in de Verenigde Staten – waar de aanklager 78,5 miljoen dollar eist van Bayer – loopt nog steeds. Bayer bleef het hele proces lang bij zijn standpunt. “We zijn er absoluut van overtuigd dat het product veilig is, waardoor we er ook zeker van zijn dat glyfosaat nog jaren op de markt blijft”, zei CEO van Bayer Benelux, Axel Steiger toen. Met de vrijgave van hun veiligheidsstudies wil Bayer het grote publiek nu beter informeren.
 

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via