nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

02.08.2017 Belg aan hoofd van voedingsgigant Mondelez

De Belg Dirk Van de Put komt vanaf november aan het hoofd te staan van de Amerikaanse voedingsreus Mondelez. Van de Put neemt de leiding van het grootste koekjesbedrijf ter wereld, met 26 miljard dollar omzet en 90.000 werknemers, gekend van producten als Milka, Côte d’Or, Lu, Stimorol en Oreo. Van de Put studeerde diergeneeskunde aan de UGent en werkte onder meer voor Novartis, Danone, Coca-Cola, Mars en McCain.

Dirk Van de Put volgt bij Mondelez - in 2012 afgesplitst van Kraft Foods - Irene Rosenfeld op, die in november met pensioen gaat. De Vlaming heeft er een carrière van bijna dertig jaar opzitten in de voedings- en consumentenindustrie. Hij werkte onder meer voor Novartis, Danone, Coca-Cola en Mars. Sinds 2011 stond hij aan het hoofd van de Canadese voedselgigant McCain, bekend van de diepvriesfrieten.

“De raad van bestuur en ik hebben er alle vertrouwen in dat Dirk Van de Put de juiste leider is om het bedrijf verder te brengen”, zegt Rosenfeld. “Hij is een internationale CEO die al woonde en werkte op drie verschillende continenten.” In een korte schriftelijke reactie op zijn aanstelling zegt hij vereerd te zijn met zijn nieuwe functie en er naar uit te kijken het bedrijf naar een nieuw hoofdstuk van groei te leiden. 

Bron: Belga / eigen verslaggeving

Volg VILT ook via