nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

22.02.2019 Biolectric mikt op 250 pocketvergisters per jaar in EU

De industriële investeerder Ackermans & van Haaren (AvH) heeft een belang van 60 procent genomen in Biolectric, een Belgische producent en verkoper van compacte biogasinstallaties voor rundveebedrijven en waterzuiveringsstations. Deze pocketvergisters zetten methaangas uit mest om in elektriciteit en warmte. Bijkomend voordeel is dat het broeikasgas methaan wordt opgevangen en niet vrijkomt in de atmosfeer. De klanten van Biolectric zijn voor het grootste deel landbouwers.

Biolectric is een Belgisch bedrijf dat werd opgericht in 2011 door huidig CEO Philippe Jans. De belangrijkste markt voor het bedrijf is Europa. "Elke doorsnee Europese landbouwer kan een biogasinstallatie installeren", aldus Jans. Dit jaar mikt Biolectric op een omzet van tien miljoen euro. De laatste jaren schommelde de productie van het bedrijf uit Temse rond de 50 units per jaar. "Met de steun van Ackermans & van Haaren zal de productie worden opgedreven naar 250 units per jaar. Dat moet mogelijk zijn tegen 2023 à 2024", aldus Jans. Die groei moet vooral komen van de bestaande en andere markten in Europa.

Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven. Ackermans & van Haaren neemt het belang over van investeringsfonds Taste Invest. De resterende 40 procent zijn in handen van oprichter en CEO Philippe Jans. Voor Ackermans & van Haaren - vooral bekend van zijn participaties in onder meer baggeraar Deme of bouwreus CFE - gaat het om een kleine investering, erkent AvH-CFO Tom Bamelis. "Maar wel relevant, gezien de grote uitdagingen waar klimaat en milieu ons vandaag voor stellen." De holding gelooft sterk in het potentieel van Biolectric, en kijkt uit naar andere mogelijke projecten rond duurzaamheid. "We staan open voor investeringen in duurzame projecten", aldus Bamelis.

Bron: Belga

Volg VILT ook via