nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

25.03.2020 Boerenbond lanceert solidariteitscampagne

Onder het motto 'Dikke Merci!' pakt Boerenbond uit met een solidariteitscampagne die paginagroot in zeven Vlaamse kranten zal verschijnen. “Hiermee willen we de duizenden land- en tuinbouwers ondersteunen die dag en nacht ijveren – tijdens en na de coronacrisis – voor ons voedsel”, reageert Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker.

Morgen (26 maart) pakt Boerenbond uit met een paginagrootte advertentie in verschillende kranten. “Terwijl heel ons land ‘in zijn kot’ blijft, zijn onze Vlaamse boeren en tuinders 24/7 in de weer om de voedselproductie te garanderen en om ervoor te zorgen dat de mensen kunnen genieten van lekker en voldoende voedsel”, verklaart Sonja De Becker, voorzitter van Boerenbond. “Dit is een opmerkelijke prestatie van onze boeren en niet zonder uitdagingen in de huidige context van coronamaatregelen. Dikke merci daarvoor!”

De advertentie zal op donderdag 26/3 verschijnen in De Gazet van Antwerpen, De Morgen, De Standaard, Het Belang van Limburg, Het laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. Op vrijdag 27/3 staat de advertentie in De krant van West-Vlaanderen.

De campagne is tegelijk een oproep naar de Vlamingen om het harde werk van de lokale boeren en tuinders te waarderen, nu meer dan ooit. “Boeren zorgen voor jou”, klinkt het. “Hoe kan jij zorgen voor de boeren? Simpel, koop lokale land- en tuinbouwproducten. Het zijn producten van topkwaliteit.” De landbouwersorganisatie roept iedereen op om het manifest van de #Boerentrotsbeweging te tekenen op www.boerentrots.be.

Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker deelde een bemoedigende videoboodschap aan de land- en tuinbouwers. Je kan deze boodschap hier bekijken.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via