nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

18.11.2019 Conference peren veroveren China

Prinses Astrid heeft maandag het startschot gegeven voor wat de grootste Belgische economische zending ooit zal worden in China. Meer dan 600 deelnemers zullen het beste wat de Belgische voedingsindustrie te bieden heeft in de kijker zetten bij zowel bekende als nieuwe contacten uit deze economische supermacht. Zo ook de Limburgse Conference peer.
Sinds de Russische peren-boycot gaan de Limburgse perentelers volop op zoek naar nieuwe afzetmarkten. Er wordt gekeken in de richting van Japan en Brazilië. En de economische missie in China is de gelegenheid bij uitstek om ook daar extra promotie te maken voor het Limburgs topproduct. De Conference peer werd er al in 2010 geïntroduceerd en sindsdien zijn de exportcijfers jaarlijks gestaag gegroeid.
 
Omdat China zelf ‘s werelds grootste producent van peren is, is het belangrijk om de Chinese consument via promotiecampagnes vertrouwd te maken met de Belgische Conference peer. “Samen met VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, trekken we alle registers open en organiseren we een reeks tastingsacties op de winkelvloer, gespreid over de dichtstbevolkte Chinese steden”, klinkt het bij groente- en fruitveiling BelOrta. “De beste manier om de consument te overtuigen, is dan ook door ze zelf de heerlijke Conference te laten proeven.” Speciaal voor China werd aantrekkelijke rode exportverpakking ontwikkeld. “Het  kleiner formaat van de doos zorgt voor een korte doorlooptijd en dus een absolute garantie op versheid.”
 
BelOrta is ook van plan om een aantal groenten te introduceren in China. “Daarmee staan we alvast klaar om de komende jaren de veelzijdige Belgische groenten- en fruitexpertise verder op de Chinese kaart te zetten.”

Bron: Eigen verslaggeving

Volg VILT ook via