nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

12.09.2016 Dag van de Landbouw in het vooruitzicht

Op zondag 18 september zetten maar liefst 45 Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven hun deuren open voor het grote publiek. Het is al de 34e keer dat Boerenbond en Landelijke Gilden dit evenement op poten zetten. In de aanloop daar naar toe bezocht het VILT-medium Veldverkenners een bijzonder witloofbedrijf in het Hageland.

Dag van de Landbouw is een jaarlijkse organisatie van Boerenbond en Landelijke Gilden die erop gericht is het brede publiek te laten kennismaken met de land- en tuinbouw. Bezoekers leren het productieproces van bijvoorbeeld groenten of vlees kennen en mogen tegelijk een blik werpen achter de schermen van de boerderij. De landbouwer vertelt over zijn dagelijkse taken en de uitdagingen waarmee hij te maken krijgt.

Zo krijgt de producent van ons voedsel een gezicht en kan je de sfeer op het bedrijf gaan opsnuiven. Er zijn uiteraard heel wat typische akkerbouw-, rundvee- en varkensbedrijven die hun deuren opgezetten, maar landbouw gaat veel breder dan dat. Zo kan je dit jaar heel wat druiventelers gaan bezoeken in de streek rond Overijse.

Eén van de buitenbeentjes aanstaande zondag is het miniwitloofbedrijf Bruyninckx Chiconettes in Messelbroek (Vlaams-Brabant). Veldverkenners ging naar aanleiding van de Dag van de Landbouw een kijkje nemen in deze moderne kwekerij die zich op een bijzondere manier onderscheidt van haar concurenten. De andere deelnemende land- en tuinbouwbedrijven vind je op de website die volledig aan Dag van de Landbouw gewijd is. Online kan je alvast je kennis over landbouw testen alvorens zondag naar de boerderij te trekken.

Meer info: Dag van de Landbouw

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via