nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

05.07.2019 De mooiste vleestoog staat in Kortessem

Alvo Kortessem mag zijn vleestoog een jaar lang aanprijzen als de 'Mooiste Vleestoog'. De wedstrijd is een onderdeel van de Beste Versspecialist 2019 en is een initiatief van VLAM om versverantwoordelijken te belonen voor hun dagelijkse inspanningen om vlees van Belgische origine in de kijker te zetten. “Bij ons is de klant baas”, klinkt het bij de winnaar. “Onze klant moet voldoende keuze hebben en hij bepaalt wat er in de rekken komt”.

Een uitnodigende versrayon is het beste lokmiddel voor een zelfstandige zaak, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met een kwaliteitsvolle zaak. Met een aantrekkelijke versrayon krik je dus meteen het imago op van je hele winkel. “En door producten van bij ons in de kijker te zetten, speel je bovendien in op de groeiende vraag van consumenten naar lokale producten”, weet VLAM.

Alle zelfstandige buurtsupers konden zich inschrijven voor de wedstrijd de Mooiste Vleestoog. Een expertenjury beoordeelde de kandidaturen. Wie naar de volgende ronde mocht, kreeg een mystery shopper over de vloer. Het eindoordeel was in handen van de expertenjury. Zij bezochten zelf de finalisten en kozen de uiteindelijke winnaars. “De kandidaten van de Mooiste Vleestoog werden voornamelijk beoordeeld op de aantrekkelijkheid van hun rayon en hun aanbod van Belgisch vlees”, aldus de jury.

Na grondig beraad kozen ze voor de vleestoog van Alvo Kortessem. Zij kregen een cheque van 1.000 euro, een winkelreportage in Buurtsuper.be magazine en een luxe vleesmes. “Met zijn uitgebreid aanbod aan Belgisch vlees en rayons waar duidelijk aandacht is besteed aan de presentatie, is dit een welverdiende titel”, laat de jury weten. “Het vlees wordt ter plaatse versneden en geen enkel stukje vlees ontsnapt aan het kritisch oog van de slager.”

“Wij geloven sterk in het idee dat buurtsupers zich moeten onderscheiden met hun vers aanbod”, klinkt het bij Alvo Kortessem. “Wij hechten als buurtsuper ook veel belang aan het ondersteunen van de lokale economie en we zijn fier op al het lokaal lekkers in ons assortiment.”

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: VLAM

Volg VILT ook via