nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

30.03.2018 Delhaize en Veviba trekken allebei naar de rechter

Zowel Delhaize als Veviba zijn in de nasleep van het vleesschandaal bij de slachthuisgroep naar de rechtbank gestapt. Dat schrijft L'Echo vrijdag. De warenhuisketen doet dat om een schadevergoeding te eisen. De slachthuizengroep vecht de contractbreuk aan wegens onrechtmatigheid. Veviba werkte 42 jaar voor de supermarktketen.

Na het schandaal bij Veviba, kondigde Delhaize aan dat het de samenwerking stopzette met de slachthuizen van de groep in Bastenaken, Adriaens in Zottegem, Lanciers in Rochefort en Verbist in Izegem. "De vaststellingen hebben geleid tot een volledige en onherstelbare vertrouwensbreuk tussen Delhaize en de groep Veviba. Delhaize wil haar klanten de garantie bieden dat ze in haar winkels in alle vertrouwen producten kunnen kopen die kwaliteitsvol zijn", zei de distributeur daarover. Delhaize stapte daarop naar de Franstalige handelsrechtbank in Brussel om een schadevergoeding te bekomen voor de schade aangericht door het vleesschandaal bij Veviba.

De slachthuizen gingen daarop in tegenaanval en vragen een schadevergoeding voor onrechtmatige contractbreuk van de samenwerking met Delhaize. Louis Verbist, de topman van de in opspraak geraakte slachthuisgroep, had eerder al in de Vlaamse pers laten weten dat het "wreed zeer doet dat Delhaize en Colruyt na zoveel jaren hebben afgehaakt." "Ik bén geen deugniet of bedrieger. We doen hier de beste beesten van heel België dood voor Delhaize en Colruyt. Ze weten dat, want ze komen in onze slachthuizen verdorie zélf de beste runderen uitkiezen én afstempelen."

Bron: Belga / L'Echo

Volg VILT ook via