nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

01.06.2018 DGZ en MCC richten nieuwe vennootschap Vivee op

Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) en Melkcontrolecentrum Vlaanderen (MCC) bundelen hun krachten in een nieuwe coöperatieve vennootschap Vivee. DGZ en MCC hebben de intentie om vanaf oktober stap voor stap een aantal gemeenschappelijke activiteiten onder te brengen in deze nieuwe vennootschap. “Een gezonde veestapel behouden en gezonde voeding afleveren is waar wij samen met onze veehouders en dierenartsen werk van maken”, klinkt het bij François Achten, voorzitter van MCC.

Sinds 2008 hebben Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) en Melkcontrolecentrum Vlaanderen (MCC) een hechte samenwerking uitgebouwd op het gebied van logistiek, ICT en dienstverlening aan de klant. “Dankzij de nieuwe organisatie Vivee wordt het mogelijk om een aantal activiteiten van DGZ en MCC volledig operationeel te integreren”, klinkt het.

DGZ en MCC blijven bestaan als afzonderlijke vzw’s. De erkenningen van de vzw’s zijn immers vastgelegd in federale regelgeving en een aanpassing hiervan zou een erg lang aanslepen. “Met de oprichting van Vivee willen we snel kunnen inspelen op de steeds veranderende markt”, zegt Marcel Heylen, voorzitter van de raad van bestuur van DGZ.” Daarnaast willen we onze klanten een veelzijdig dienstenpakket aanbieden met een optimale kwaliteit-prijsverhouding, waar uiteindelijk ook de Vlaamse veehouder beter van wordt.”

“In de eerstkomende tijd zullen de veehouders niet meteen in contact komen met onze nieuwe organisatie”, vertelt Marcel Heylen. “Achter de schermen zal Vivee wel degelijk een belangrijke rol spelen en op termijn zal de vennootschap ook duidelijk zichtbaar zijn voor onze klanten.”

De statuten van Vivee waren in 2017 al goedgekeurd en ook de raad van bestuur is onlangs gekozen. “Vivee is met andere woorden helemaal klaar voor een veelbelovende start, samen met onze klanten”, vertelt François Achten, voorzitter van de raad van bestuur van MCC. “Zij mogen trots zijn op hun onschatbare waarde voor de maatschappij en wij zijn dat ook. Een gezonde veestapel behouden en gezonde voeding afleveren is waar wij samen met onze veehouders en dierenartsen werk van maken. Vandaar de baseline van Vivee: ‘Samen voor mens en dier’.”
 

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Vivee

Volg VILT ook via