nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

27.08.2019 Dierenrechtenbeweging mobiliseert tweemaal tot actie

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights laat zich in korte tijd tweemaal publiek opmerken. Ditmaal niet met undercoverbeelden, maar met een dierenrechtenmars in Brussel en aanstaande woensdag met een ‘wake’ aan het varkensslachthuis van Tielt. Zondag kwamen circa 250 mensen op straat om een beter leven te eisen voor alle dieren. Ook in andere (hoofd)steden waren er het voorbije weekend marsen voor dierenrechten en tegen dierenleed: in Berlijn, Warschau, Oslo, Amsterdam, Chicago, enz. Daar varieerde de opkomst van enkele honderden tot vele duizenden mensen.

Twee jaar geleden werd in Londen voor het eerst gemarcheerd voor dierenrechten. Naar dat voorbeeld worden zulke marsen ondertussen ook in andere steden georganiseerd door dierenrechtenorganisaties. Afgelopen zondag kwamen er in Brussel 250 mensen op straat. Onder meer Animal Rights België mobiliseerde via sociale media om deel te nemen. “Er is een reden waarom we onze kinderen meenemen naar de moestuin of zelfplukboerderij, maar hen opzettelijk weghouden van het slachthuis”, aldus campagnecoördinator Els Van Campenhout. De actievoerders eisten dat er een einde komt aan het dierenleed en dat dieren rechten krijgen omdat hun levens evenveel waard zijn als een mensenleven.

Animal Rights doet deze week opnieuw appel op de eigen achterban en wil samen met All For Animals en The Save Movement mensen vinden die woensdagochtend postvatten aan het varkensslachthuis in Tielt. Ze plannen een vreedzame actie bij slachthuis Debra-Meat dat in 2017 in opspraak kwam. Na het verschijnen van undercoverbeelden waarop dierenmishandeling te zien was, moest het slachthuis tijdelijk de activiteiten staken. Het varkensslachthuis moet zich voor de rechter nog verantwoorden voor de inbreuken op het dierenwelzijn. Vorig jaar liep een soortgelijke wake van dierenrechtenactivisten aan het Tieltse slachthuis uit de hand. Toen verstoorden Franse dierenrechtenactivisten een tijdlang het slachtproces.

Bron: Het Laatste Nieuws / eigen verslaggeving

Beeld: Facebookpagina Animal Rights België

Volg VILT ook via