nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

29.03.2018 Directeur Filip Fontaine vertrekt bij BelOrta

Per 31 maart vertrekt algemeen directeur Filip Fontaine bij BelOrta, de grootste veiling van het land. In een mededeling laat voorzitter Leo Baestaens namens de Raad van Bestuur weten dat in gemeenschappelijk overleg op 22 maart beslist is om de samenwerking stop te zetten omwille van persoonlijke redenen. Fontaine kwam via Brava en de fusieveiling Coöbra als overtuigd pleitbezorger van een doorgedreven consolidatie in de veilingwereld uiteindelijk bij BelOrta terecht. 

In gemeenschappelijk overleg hebben de directeur en BelOrta beslist om hun samenwerking stop te zetten. Dat meldt voorzitter Leo Baestaens namens de Raad van Bestuur. “Voor deze beslissing liggen persoonlijke redenen aan de grondslag”, zo klinkt het. “De stopzetting gebeurt in goede verstandhouding. Filip Fontaine verlaat BelOrta op 31 maart, maar zal het huidige en komende jaar BelOrta nog vertegenwoordigen bij een aantal externe organisaties. We wensen Filip veel succes bij zijn verdere loopbaan.”

Fontaine startte zijn veilingcarrière als directeur bij Brava en werd in 2011 directeur van Coöbra, een fusie tussen Brava en Greenpartners. Toen Coöbra in 2012 samen met de Mechelse Veilingen de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van Europa vormde onder de vlag ‘BelOrta’, bleef hij aan het roer als directeur. Bij de fusie waren beide veilingen samen goed voor een omzet van ruim 300 miljoen euro, in 2017 was BelOrta goed voor ruim 420 miljoen euro. In 2014 trad ook de veiling Borgloon toe tot BelOrta. Vorig jaar werd Fontaine door landbouwminister Joke Schauvliege aangesteld als bemiddelaar om een conflictsituatie in de bietensector te ontmijnen. 

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: BelOrta

Volg VILT ook via