nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

04.08.2015 Droge akkers vatten vuur in Kortenberg

Langs de Leuvensesteenweg op de grens tussen Kortenberg en Nossegem is maandag een zware brand ontstaan. Verschillende hectaren stro van recent geoogst graan zijn er in vlammen opgegaan. Hoe de brand ontstond is nog niet bekend. Vier agenten van het Zaventemse politiekorps moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht nadat ze bevangen raakten door de rook. Niemand anders raakte gewond.

De brand ontstond om een nog onbekende reden op de graanakker, verspreidde zich als gevolg van het warme en droge weer zeer snel en bedreigde op een bepaald ogenblik een vijftal huizen. De aangerukte brandweerteams van Zaventem, Vilvoorde, Leuven, Diest, Aarschot, Overijse en de luchthaven kregen het vuur onder controle. De federale politie verleende hierbij bijstand met luchtbeelden en informatie vanuit een helikopter. Uiteindelijk raakten in Kortenberg drie woningen beschadigd, één in de Windmolenstraat en twee op de Leuvensesteenweg.

De brandweer blijft nog nablussen om te vermijden dat het vuur opnieuw zou opflakkeren. Tijdens de brand werden preventief bomen gerooid om te vermijden dat het vuur langs daar zou overslaan. Drie Kortenbergse landbouwers ploegen nu het veld om te vermijden dat de stroresten opnieuw vuur zouden vatten. De Leuvensesteenweg is sinds het uitbreken van de brand volledig afgesloten voor alle verkeer. De rijrichting naar Brussel zou terug worden opengesteld, richting Leuven blijft de gewestweg vooralsnog afgesloten.

Bron: Belga

Volg VILT ook via