nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

05.09.2019 Droogtemaatregelen in West-Vlaanderen opnieuw verlengd

De droogtemaatregelen in West-Vlaanderen blijven van kracht. Enkel voor de Mandel en de Gaverbeek is captatie opnieuw toegelaten. Dat liet gouverneur Carl Decaluwé woensdag weten in een persbericht. De waterkwaliteit in West-Vlaanderen blijft verder dalen volgens de gouverneur. Het Leiebekken in het Kanaal Roeselare-Leie kampt nog steeds met blauwalgen. Daardoor kunnen de talrijke landbouwers en industrie in de regio geen water oppompen.
De voorspelde neerslag laat voorlopig nog op zich wachten. Daardoor daalt de waterkwaliteit almaar sneller, vooral in het IJzerbekken. Het peil blijft te laag en er wordt maar weinig regen voorspeld voor de komende periode. De neerslag zal dus niet zorgen voor een structureel herstel van het peil in de waterlopen.
 
Na beoordelingen van de toestand in het Leiebekken is captatie uit de Mandel en de Gaverbeek wel opnieuw toegelaten. Al vraagt de gouverneur om daar doordacht om te gaan met het water. De waterbeheerder zal de situatie opvolgen en optreden bij misbruik.

Bron: Belga

Volg VILT ook via