nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

25.09.2019 Eén kandidaat-overnemer voor slachthuis Bastenaken

Van de vijf kandidaten die interesse toonden in een overname van het vorige maand failliet verklaarde slachthuis van Bastenaken, is maar één overgegaan tot een concreet overnamebod. Dat heeft Waals minister van Landbouw Willy Borsus gezegd in het Waalse parlement. Qualibeef, het vroegere Veviba, moest enkele weken geleden de boeken neerleggen. Ook zijn filiaal Abattoir et Marché de Bastogne (AMB) ging failliet.

Kandidaat-overnemers voor het failliet verklaarde slachthuis van Bastenaken moesten zich voor 15 september aanmelden. Slechts één geïnteresseerde heeft dat effectief gedaan. Om wie het gaat, wou Waals minister van Landbouw Willy Borsus niet zeggen. "Het bod wordt momenteel geanalyseerd om te bekijken of het beantwoordt aan de verwachtingen van de curatoren, van Idelux (de gedeeltelijke eigenaar van het slachthuis) en andere partijen", zei de minister. "We hebben een bod nodig dat voldoende robuust en gedragen is." Tegelijk wordt nagegaan of nog andere "blijken van belangstelling mogelijk zijn".

In februari raakte bekend dat Qualibeef bescherming tegen schuldeisers had gevraagd, omdat het zijn verliezen en schulden niet meer de baas kon. Het bedrijf kwam vorig jaar in het nieuws na een schandaal rond valse invriesdata op etiketten. Het droeg toen nog de naam Veviba maar maakte na het verlies van zijn vergunning een doorstart onder de naam Qualibeef. Deze zomer verklaarde de ondernemingsrechtbank van Luik, afdeling Neufchâteau, het bedrijf en zijn filiaal AMB dus failliet. Door dat faillissement werden ongeveer vijftig werknemers getroffen.

Bron: Belga

Beeld: FEBEV

Volg VILT ook via