nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

17.04.2018 Elke dag 1500 vacatures bij Belgische voedingsbedrijven

Elke dag staan er gemiddeld 1.500 vacatures open bij Belgische voedingsbedrijven. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, en sectorfonds Alimento lanceren daarom de Food At Work Days: een reeks initiatieven en events om jongeren en werkzoekenden warm te maken voor een carrière in de voedingsindustrie. “Groei, automatisering, digitalisering en robotisering zorgen ervoor dat onze bedrijven steeds meer op zoek zijn naar technisch geschoolde profielen”, zegt Jan Vander Stichele, voorzitter van Fevia Vlaanderen.

Vandaag is de Belgische voedingsindustrie al de grootste industriële werkgever van ons land. Maar liefst 90.000 werknemers zijn in voedingsbedrijven aan de slag. VDAB, Forem en Actiris vermelden dagelijks gemiddeld 1.500 vacatures bij voedingsbedrijven op hun website, waarvan steeds meer technisch geschoolde medewerkers. Volgens Vander Stichele is de exportgerichtheid van de sector een belangrijke verklaring. “Export is en blijft de motor van onze groei en zorgt ervoor dat Belgische voedingsbedrijven investeren in eigen land. Met die investeringen gaan natuurlijk ook jobs gepaard”, klinkt het. Daarnaast is de voedingsindustrie ook een sector die in toenemende mate geconfronteerd wordt met automatisering, digitalisering en robotisering.

Via tal van events, bedrijfsbezoeken en ontmoetingen tussen studenten en CEO’s willen de voedingsbedrijven jongeren en werkzoekenden duidelijk maken welke kansen de voedingsindustrie hun carrière kan bieden. “We merken dat zij vandaag te weinig beseffen welke troeven de voedingsindustrie heeft: stabiel werk in een technologische en innovatieve sector, dicht bij huis, veel opleidingen voor starters en bovendien kunnen meewerken aan topproducten om fier op te zijn”, zegt Henk Dejonckheere, algemeen directeur van Alimento Group, een dienstverlener voor de voedingsindustrie.

Via ‘Food At Work’ willen de voedingsbedrijven de sector als topwerkgever op de kaart zetten. Zo zullen er speciale Food At Work Days georganiseerd worden waarbij ingenieursstudenten CEO’s van voedingsbedrijven kunnen ontmoeten, waarbij technische scholen voedingsbedrijven kunnen bezoeken of waarbij ze workshops kunnen volgen. Er komt ook een innovatiekamp voor hogeschoolstudenten in het Huis van de Voeding. Het hoogtepunt van de Food At Work Days volgt op 25 april wanneer voor het tiende jaar op rij de Student Awards worden uitgereikt aan innovatieve studenten uit het middelbaar en hoger onderwijs.

Meer informatie: Food At Work Days

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via