nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

26.09.2017 EVA krijgt veggie-spotje op VRT

Vanaf 25 september wordt een spotje van Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) een week lang vertoond tijdens de gratis zendtijd. Dankzij een succesvolle crowdfunding wordt het daarna nog vijf donderdagen in oktober uitgezonden. Het spotje is een primeur, aldus EVA, omdat de filmpjes die tot nu vertoond werden vaak vlees promoten. In het filmpje is te zien hoe een groenteschotel wordt bereid in een slachthuis en wordt de kijker aangespoord om minstens één dag per week veggie te eten. 

De promospotjes die melk, kaas, varkens- of rundvlees promoten zag je de voorbije jaren vast al eens passeren. Vanaf 25 september zal er na 'Thuis' tijdens de gratis zendtijd, bestemd voor boodschappen van algemeen nut, voor het eerst ook een spotje te zien zijn dat pleit voor minder vlees. Initiatiefnemer is EVA, dat naar eigen zeggen al jaren aan het proberen is om zendtijd te bemachtigen. Eerder dit jaar pakte EVA uit met een opgemerkte campagne rond melkconsumptie.

In het nieuwe spotje, dat een week lang dagelijks te zien zal zijn, bereidt een man met een slagersmes een groenteschotel in een slachthuis. Op het einde van het spotje verschijnt de boodschap: “Eet minstens één dag per week veggie, goed voor jou en de planeet.” De setting van het spotje is niet toevallig een slachthuis. “Na de vreselijke beelden die Animal Rights vrijgaf uit het slachthuis in Izegem en de lancering van de nieuwe voedingsdriehoek waarin aangeraden wordt om weinig rood vlees te eten en bewerkt vlees te vermijden, komt dit spotje op het juiste moment”, aldus EVA.

Bekijk het filmpje hier

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: YouTube

Volg VILT ook via