nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

11.06.2015 FAVV vereenvoudigt certificering diervoeders

Het Voedselagentschap erkent voortaan de equivalentie tussen de Feed Chain Alliance standaard (de vroegere GMP-regeling) en de autocontrolegids Diervoeders (G-001). Dat laat OVOCOM, het Belgisch overlegplatform voor de diervoedersector, weten. Beide standaarden mogen voortaan op één enkel certificaat staan. Bedrijven moeten dus geen afzonderlijk certificaat meer bezitten voor de autocontrolegids Diervoeders, wat neerkomt op een kostenbesparing.

Het FAVV maakt met de gelijkstelling van de FCA-certificaten en de autocontrolegids Diervoeders werk van een verdere administratieve vereenvoudiging van de toegekende Feed Chain Alliance-certificaten binnen de diervoedersector. De eisen van de autocontrolegids Diervoeders zijn namelijk volledig vervat in de A-reeks documenten van de Feed Chain Alliance (FCA) standaard. Daardoor zal het in de toekomst niet meer noodzakelijk zijn een afzonderlijk certificaat te bezitten voor de autocontrolegids.

Om in aanmerking te komen voor een dergelijke gelijkstelling moeten de activiteiten van het bedrijf gedekt worden door het Feed Chain Alliance-certificaat. Als dat het geval is, kan je rekenen op een bonus op de jaarlijkse FAVV-bijdrage en een lagere frequentie van de inspecties. Voorlopig is de equivalentie enkel toepasbaar door bedrijven die geen gebruik maken van de multisite structuur, die geen audit in onderaanneming van een andere certificatie-instelling hebben ondergaan en bedrijven die geen gebruik maken van een apart facturatieadres.

Meer info: OVOCOM

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via