nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

01.04.2019 FEBEV en Alimento lanceren ‘de vleesacademie’

FEBEV, de Federatie van het Belgisch vlees, heeft in samenwerking met opleidingsfonds Alimento de vleesacademie opgezet. “Vandaag kan je aan de vleesacademie meer dan 15 opleidingen volgen die op maat gemaakt zijn voor de vleessector”, klinkt het. “Intussen wordt werk gemaakt van een verdere uitbreiding van het opleidingsplatform.” Volgens Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van FEBEV, biedt ‘de vleesacademie’ een antwoord op het structureel gebrek aan specifieke opleidingen voor de sector.

Op de algemene vergadering van FEBEV, de nationale beroepsvereniging van slachthuizen en uitsnijderijen, werd het charter voorgesteld waarin kernwaarden als integriteit, waarden en samenwerking centraal staan. “De realisatie van een FEBEV Academy werd er eveneens in opgenomen en door de leden mee ondersteund”, laat de federatie weten. Samen met het opleidingsfonds Alimento werkte FEBEV verschillende opleidingen uit voor bedrijven binnen de vleessector.

Het resultaat van die samenwerking is een aanbod van meer dan 15 opleidingen aan ‘de vleesacademie’. Voor het overgrote deel zijn deze specifiek voor de vleessector, maar er worden ook een aantal meer algemene opleidingen aangeboden. Het volledige aanbod vind je op www.alimento.be/vleesacademie.

“Deze insteek vloeit voort uit de behoefte om kwaliteitsvolle opleidingen voor te kunnen stellen aan zowel kwaliteitsmanagers als functionarissen die in slachthuizen instaan voor het dierenwelzijn”, laat FEBEV-bestuurder Michael Gore weten. “In functie van de behoefte kan het werkterrein ook naar andere facetten van de bedrijfsvoering worden uitgebreid.”

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: FEBEV

Volg VILT ook via