nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

22.03.2019 Filip Fontaine wordt nieuwe algemeen directeur VLAM

Filip Fontaine wordt vanaf 1 juli algemeen directeur van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. Hij volgt Frans De Wachter op die na een lange carrière bij VLAM op pensioen gaat op 1 juli 2019. “De consument baadt in informatie, soms correcte en soms minder correcte”, aldus Filip Fontaine. “In deze ratatouille de producten van onze landbouwers, tuinders en vissers de plaats geven die ze verdienen, is een stevige uitdaging waar ik mijn schouders graag mee onder zet.”

Filip Fontaine gaf na zijn studies als landbouwingenieur aan de KU Leuven invulling aan diverse jobs in de land- en tuinbouw. Hij startte zijn carrière als projectmanager en milieu-adviseur bij Boerenbond. Vervolgens was hij gedurende een korte periode werkzaam bij Cera om vanaf 1998 als directeur aan de slag te gaan in diverse groente- en fruitveilingen. Hij rondde daar een aantal fusies succesvol af en stond mee aan de wieg van de oprichting van BelOrta. Recent vervulde hij als interim CEO-opdrachten bij EIT Food en momenteel nog bij Lidwina, een maatwerkbedrijf in de Kempen.

Op 1 juli 2019 zal hij Frans De Wachter opvolgen als algemeen directeur van VLAM. “Ik ken VLAM al sinds de epische slogans zoals ‘van korstjes krijg je borstjes’”, herinnert Filip Fontaine zich. “De wereld van de voeding en marketing was toen veel eenvoudiger. We leven in een scharnierperiode waar veel inzichten veranderen. Voeding is vanzelfsprekend geworden, maar gezondheid, verspilling, transparantie en duurzaamheid worden ook onderdeel van ons dieet. Ik wil de producten van onze landbouwers, tuinders en vissers de plaats geven die ze verdienen. Lekker, van bij ons, duurzaam, gezond, dat zijn uitdagingen waar ik mijn schouders graag mee onder zet.”

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: VLAM

Volg VILT ook via