nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

24.01.2018 Geen omzetgroei voor Ahold Delhaize België in 2017

Ahold Delhaize heeft in het vierde kwartaal van 2017 een omzet geboekt van 15,8 miljard euro, zowat 2,8 procent minder dan het jaar voordien. In Nederland en de Verenigde Staten ging de vergelijkbare omzet naar omhoog, maar in België bleef die stabiel. Volgens De Tijd is het al het vijfde kwartaal op rij dat de Belgische activiteiten van Ahold Delhaize geen omzetgroei konden realiseren. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers die het concern heeft bekendgemaakt.

Het Nederlands-Belgische supermarktbedrijf zag dankzij een goede eindejaarsperiode bij Albert Heijn de Nederlandse omzet zes procent stijgen. Webwinkel Bol.com ging in het vierde kwartaal net geen 30 procent hoger tot 1,6 miljard euro, wat de verkoop in heel 2017 op 1,6 miljard euro brengt. Ook de Amerikaanse onderdelen lieten een bescheiden groei zien. Bij Ahold USA nam de omzet, exclusief brandstofverkopen, op vergelijkbare basis met 0,6 procent toe. Delhaize America deed het beter met een groei van 1,5 procent.

In België is er van groei weinig te merken. Al vijf kwartalen lang stabiliseert de omzet van de Belgische activiteiten van het concern zich. Het marktaandeel voor het volledige jaar zou naar verwachting grotendeels in lijn liggen met 2016.  

Bron: Belga/De Tijd

Volg VILT ook via