nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

30.10.2017 Genomineerden Bioveiligheid Awards van DGZ zijn bekend

De genomineerden voor de Bioveiligheid Award van Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) zijn bekend. Drie vleesveebedrijven, drie melkveebedrijven en drie kalverbedrijven die heel wat aandacht besteden aan het vermijden van de insleep van ziektes in hun bedrijf, maken kans op de award waaraan een geldprijs is verbonden van 1.500 tot 3.750 euro. Het publiek kan mee beslissen wie de titel binnenhaalt. Stemmen kan nog tot 15 november.

Onder bioveiligheid verstaan we alle maatregelen die een veehouder neemt om het risico op insleep en verspreiding van ziekteverwekkers op het bedrijf te voorkomen of te minimaliseren. Aankoop van dieren, omgang met bezoekers, weidegang, infrastructuur en omgeving zijn daarbij belangrijke punten van aandacht. Omdat de meeste pluimvee- en varkenshouders vertrouwd zijn met bioveiligheidsmaatregelen, is dat voor veel rundveehouders minder vanzelfsprekend. Om die reden focust DGZ de Bioveiligheid Award op de Vlaamse rundveehouders.

Uit alle inzendingen selecteerde een jury drie genomineerden per categorie. Bij de melkveebedrijven gaat het om Pieter Maes uit Melsele, Jos en Kathleen Van den Houte uit Brussegem en Nic en Heide Colman -Verschelde uit Zomergem. In de categorie vleesvee dingen Yves en Hanne Grymonprez-Darras uit Meulebeke, Geert en Veerle Demasure-Vercaemer uit Avelgem en Jos Meesters uit Zutendaal mee naar de titel. De genomineerde kalverhouders zijn Jan Van Gils uit Vlimmeren, Tom Van Loon uit Weelde en Marian Vanherck uit Geel.

De uiteindelijke winnaars van de Bioveiligheid Award worden gekozen op basis van deze publieksstemming en de juryverslagen. Stemmen kan via www.mijnmaniervanwerken.be. Iedereen kan nog tot 15 november per categorie één stem uitbrengen. Vandaag hebben al ruim 6.000 mensen hun stem uitgebracht. De awards worden uitgereikt tijdens Agribex dat van 5 tot 10 december plaatsvindt in Brussels Expo. 

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via