nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

18.12.2017 "Greenyard kijkt naar Dole"

De Belgische fruit- en groentenreus Greenyard bekijkt een overname van de Amerikaanse fruit- en groentenproducent Dole Food. Dat weet het persbureau Reuters. Het gaat om een mogelijke miljardendeal: volgens Reuters hangt er een prijskaartje aan Dole van 2,5 miljard dollar. Het bedrijf uit Californië bekijkt ook een beursgang, maar een deal met Greenyard zou een snellere uitweg betekenen voor de 94-jarige CEO David Murdock. 

Volgens Reuters hangt een overname van het Amerikaanse fruit- en groentebedrijf Dole Food door Greenyard in de lucht. Reuters baseert zich op bronnen “dicht bij het dossier”. Dole zou ook een beursgang overwegen, maar het bod van Greenyard zou de 94-jarige Murdock meer bekoren dan wat investeerders te bieden hebben. Het is geen zekerheid dat Greenyard - dat ruim een miljard dollar waard is - de nodige financiering rond krijgt of tot een akkoord met Dole komt. Maar ook volgens de krant De Tijd is de overname nakend. Dole is één van de grootste producenten wereldwijd van bananen en ananassen.

Bij Greenyard - gecontroleerd door zakenman Hein Deprez - is voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar. Greenyard zelf is in 2015 ontstaan uit een fusie van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest. De beursgenoteerde groep doet zowel in verse groenten en fruit, diepvries, conserven, bereidingen, bloemen en planten en substraten. Het levert onder meer aan de grootste supermarkten van Europa. Greenyard is met meer dan 9.000 werknemers actief in 25 landen wereldwijd en draait een jaaromzet van ongeveer 4,25 miljard euro. De familie Deprez controleert 49,3 procent van de aandelen.

Bron: Belga

Volg VILT ook via