nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

25.03.2016 Grote Nederlandse inbreng voor dakserre op REO Veiling

Op een nieuwe loods van de REO Veiling in Roeselare komt een unieke dakserre. Dat is ook onze Noorderburen niet ontgaan. Logisch, want aan de realisatie werken behalve Belgische ook Nederlandse architecten en bedrijven mee en zelfs de Universiteit van Wageningen. Het 9.500 vierkante meter grote gebouw wordt volgens de ontwerpers voorzien van high-tech onderzoeksfaciliteiten voor de teelt van vrucht- en bladgroenten. De faciliteiten worden toegankelijk voor telers en publiek. In 2017 start de bouw.

De serre die gebouwd wordt bovenop een kistenloods van de REO Veiling in Roeselare is nieuws in Nederland. DuurzaamBedrijfsleven.nl, een nieuwsbron met focus op duurzaam ondernemen, zet in de verf dat Nederlandse bedrijven voor het ontwerp zorgden. Van Bergen Kolpa Architecten, Meta, Wageningen UR, Smiemans en Technum Engineers wonnen met het ontwerp voor het ‘Groente Paleis’ de ontwerpwedstrijd voor het pilootproject Productief Landschap.

De onderzoeksfaciliteit op het dak van de veiling moet een voorbeeld worden van hoe voedselproductie in de stad er in de toekomst gaat uitzien. Hierbij staan thema’s als intensief ruimtegebruik, circulair energie- en watergebruik en verduurzaming van de glastuinbouw centraal. De initiatiefnemers, de provincie West-Vlaanderen en het praktijkcentrum Inagro, willen met de serre inzetten op innovatie in de tuinbouw.

Meer weten? Bezoek DuurzaamBedrijfsleven.nl of herlees het VILT-artikel over de dakserre.

Bron: DuurzaamBedrijfsleven.nl

Beeld: Tim Van de Velde

Volg VILT ook via