nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

08.05.2019 “Het doet deugd als onze klanten ons complimenteren”

Tijdens de Week van de Korte Keten zet PlattelandsTv de korte keten in al zijn vormen in de kijker. De hoevewinkel is intussen een welbekend fenomeen in het korte-keten-landschap, maar er zijn nog zoveel andere manieren om rechtstreeks bij de producent te kopen. “Denk maar aan de hoeveautomaat, verkoop via website, boerenmarkten, bedrijven die groente- of fruitpakketten aanbieden, CSA-bedrijven, ... Er zijn enorm veel vormen,” zegt Ann Detelder, coördinator van het Steunpunt Korte Keten. Stem deze week af op PlattelandsTv en kom er alles over te weten.

We kunnen er niet om heen, deze week staat de korte keten in de schijnwerpers. Een CSA-bedrijf, een buurderij, een zelfpluktuin, je kan ze in heel Vlaanderen gaan bezoeken. Ook PlattelandsTv trok er op uit en nam een kijkje achter de schermen bij verschillende bedrijven die inzetten op korte-keten-verkoop. “De producent krijgt in de eerste plaats een eerlijke prijs voor zijn werk en kennis”, vertelt Ann Detelder, coördinator van het Steunpunt Korte Keten. “En daarnaast gaat het zeker ook om waardering en het nauw contact tussen landbouwer en consument.”

“Ik vind het heel belangrijk dat ik weet wat ik op mijn bord krijg”, vertelt zelfplukker Hugo Nimmegers. “En ik kan ook niet altijd alles kweken in mijn moestuin wat hier staat, en daarom ben ik lid geworden van de CSA-boerderij Rawijs.” Bedrijfsleider Alex Floré vindt het klantencontact erg belangrijk. “Nu krijgen we reacties van onze klanten die ons zeggen hoe lekker de sla wel niet is, dat doet deugd.” Benieuwd wat er in jouw buurt te beleven valt deze week? Neem een kijkje op www.weekvandekorteketen.be.

Bekijk de reportages over de Week van de Korte Keten hier en hier.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via