nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

04.02.2019 Hogeschool start met specialisatiecursus aquacultuur

De onderzoeksgroep Aqua-ERF (Aquaculture Education and Research Facility) van Odisee organiseert een nieuwe cursus 'aquacultuur specialisatie', met steun van het Interreg-project Aquavlan2. Zowel studenten als professionele geïnteresseerden in aquacultuur zijn welkom. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. De cursus is praktijkgericht en focust op het ontwerp van het kweeksysteem en de bedrijfsvoering. Cursisten krijgen de opdracht een businessplan uit te werken.

Stefan Teerlinck werkt op de afdeling aquacultuur bij Inagro en is ook aangesteld als Vlaamse aquacultuurconsulent. Hij komt in één van de lessen aan het woord om de mogelijkheden en knelpunten voor aquacultuur in Vlaanderen te bespreken. Om succesvol te zijn in een nieuwe en groeiende sector als aquacultuur moet je een beginnend ondernemer veel kennis verwerven. Met de financiële steun van het Europese Aquavlan2-project wil de hogeschool uit Sint-Niklaas daarbij helpen. Ook pioniers in aquacultuur delen de zelf verworven kennis met andere geïnteresseerden om de sector te doen groeien in Vlaanderen.

De opleiding aquacultuur vindt plaats op campus Waas van Hogeschool Odisee in Sint-Niklaas. Op 12 februari gaat de cursus van start. Tien weken lang wordt er op dinsdagavond onderwezen van 17 tot 20 uur. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een businessplan uitwerken voor een eigen aquacultuurbedrijf. Daarbij krijgen ze hulp van enkele kwekers die hun ervaringen vanuit het werkveld delen.

Meer info: Odisee

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Inagro

Volg VILT ook via