Hydrokoeling houdt kersen langer mooi en vers

Het kersenseizoen is gestart bij Coöperatie Hoogstraten. De telers hebben geïnvesteerd in hydrokoeling om de kwaliteit optimaal te houden. “Als de kersen na het plukken snel gekoeld worden, levert dat voordelen op verderop in de keten”, zegt marketingmanager Jan Engelen van Coöperatie Hoogstraten. “Dankzij deze techniek blijven kersen niet alleen mooier en strakker, ze kunnen ook langer bewaard worden.”
15 juni 2018  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:45
Lees meer over:

Het kersenseizoen is gestart bij Coöperatie Hoogstraten. De telers hebben geïnvesteerd in hydrokoeling om de kwaliteit optimaal te houden. “Als de kersen na het plukken snel gekoeld worden, levert dat voordelen op verderop in de keten”, zegt marketingmanager Jan Engelen van Coöperatie Hoogstraten. “Dankzij deze techniek blijven kersen niet alleen mooier en strakker, ze kunnen ook langer bewaard worden.”

Kersen maken nog maar enkele jaren deel uit van het assortiment van Coöperatie Hoogstraten. Dit jaar wordt zo'n tachtig ton verwacht voor de veiling. De oogstperiode van kersen duurt slechts een zestal weken, met vroege rassen in juni en late in juli. Kersen worden allemaal onder bescherming geteeld, waardoor ze rijp geoogst worden en een volle smaak hebben. Bovendien worden de vruchten machinaal gesorteerd.

“Nieuw dit jaar is de hydrokoeling”, zegt Jan Engelen van Coöperatie Hoogstraten. “Door de kersen meteen na de pluk letterlijk een koude douche te geven, kunnen ze langer bewaard worden en blijven ze langer mooi en strak. De drie telers die kersen leveren aan de Coöperatie Hoogstraten deden daarvoor de nodige investeringen.” De eerste lading kersen werd aangevoerd door Joris Christianen uit Meerle.

Bron: Eigen verslaggeving / Het Nieuwsblad

Beeld: Coöperatie Hoogstraten

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek