nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

08.07.2015 IKM en MCC gaan verregaand samenwerken

Het kwaliteitsborgingssysteem Integrale Kwaliteitszorg Melk (IKM) en het Melkcontrolecentrum Vlaanderen (MCC) gaan verregaand samenwerken voor de toekomstige organisatie van het IKM-kwaliteitssysteem. “Door de samenwerking hebben melkveehouders de garantie dat de organisatie van de kwaliteitsborging nauwe voeling blijft houden met de praktijk. Op die manier wordt het gebruiksvriendelijk gehouden”, klinkt het. Op termijn moet dit er ook toe leiden dat heel wat extra kosten en administratie verdwijnen.

De raad van bestuur van IKM-Vlaanderen heeft de opdracht gegeven om samen met MCC-Vlaanderen de synergieën tussen beide verenigingen maximaal te benutten. “Beide organisaties worden interprofessioneel bestuurd door melkveehouders en de zuivelindustrie, waardoor een samenwerking voor de hand ligt”, klinkt het. “Onze activiteiten op vlak van melkkwaliteit en kwaliteitsborging zijn aanvullend.” De komende maanden zal een projectgroep een stappenplan uitwerken met bijbehorende tijdslijn. Na een overgangsperiode zal het IKM-secretariaat in Lier geïntegreerd worden in MCC.

Door deze samenwerking zal het beheer van het IKM-lastenboek en de IKM-certificering van de melkveebedrijven nog efficiënter kunnen verlopen. Op termijn zullen ook een aantal kosten en administratie vermeden kunnen worden. Kostenbeheersing is in deze uitdagende tijden voor de melkveehouderij immers een prioriteit.

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via