nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

17.11.2016 Ook niet-klassieke landbouwsubsidies relevant voor boer

Om landbouwers te helpen in de zoektocht naar de juiste financieringsmogelijkheden voor hun bedrijfsvoering, heeft de Vlaamse landbouwadministratie een online subsidiewijzer op haar website geplaatst. Het gaat niet om de klassieke landbouwsubsidies, zoals inkomenssteun of VLIF-steun, maar om ondersteuningsmaatregelen die niet door het Departement Landbouw en Visserij worden beheerd. Puur fiscale (federale) maatregelen en subsidies voor Europese projecten zijn dan weer niet opgenomen.

De subsidiewijzer is vooral bedoeld voor om landbouwers de weg te wijzen naar maatregelen binnen de Vlaamse en lokale overheden. Er werd een selectie gemaakt van ondersteuningsmaatregelen uit de subsidiedatabank van het Agentschap Innoveren en Ondernemen die openstaan voor land- en tuinbouwbedrijven. Daarnaast zijn er ook links naar maatregelen van VLM en de Vlaamse provincies. “Het gaat telkens om algemene ondersteuningsmaatregelen voor bedrijven dus het is raadzaam telkens de subsidievoorwaarden goed te checken”, aldus het Departement Landbouw en Visserij.

Studies tonen volgens het departement aan dat Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven geregeld moeilijkheden hebben om de gepaste financiering te vinden. “Dit is echter noodzakelijk met het oog op de continuïteit van landbouwbedrijven en een duurzame bedrijfsvoering. Deze subsidiewijzer is alvast één manier om land- en tuinbouwers te helpen in hun zoektocht naar financiering buiten de klassieke landbouwsubsidies”, klinkt het.

Meer informatie: Subsidiewijzer

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via