nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

20.01.2017 Tuinders met vragen kunnen terecht op nieuwe webstek

De provincie Oost-Vlaanderen heeft haar webstek voor de glastuinbouw vernieuwd. Tuinders kunnen er nu terecht voor een brede waaier aan vragen over hun activiteiten: waar klop je aan voor een nieuwe uitbreiding, hoe kan je best omgaan met energie en water op je bedrijf, en welke alternatieven voor een teelt kan je in overweging nemen? “Op deze manier willen we telers op weg helpen om de juiste keuzes te maken en hen doorverwijzen naar nuttige contacten”, legt gedeputeerde Alexander Vercamer uit.

De website oost-vlaanderen.be/glastuinbouw bundelt nu heel wat praktische informatie voor de glastuinbouw. Oost-Vlaamse telers kunnen er opzoeken op welke locaties in de provincie nog uitbreiding mogelijk is, waar ze rekening mee moeten houden bij opstart of uitbreiding van hun bedrijf, wie hen kan begeleiden bij hun vergunningsaanvraag, enzovoort. 

Maar ook voor tuinders die niet wensen uit te breiden, of die willen stoppen, bevat de website informatie. Welke nieuwe bestemmingen voor serres zijn mogelijk, welke nieuwe teelten kunnen een alternatief vormen voor groei, hoe begin je aan korte keten?, enzovoort. Tot slot bevat de website ook een luik over energie en water. Welke verwarmingstechnieken kan je gebruiken (ook voor kleine bedrijven) en hoe ga je om met regen- en grondwater?

Wie na het surfen nog met vragen zit of een persoonlijk gesprek wil, kan hiervoor terecht bij de dienst Landbouw&Platteland van de provincie, via of 09/267 86 26. 

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via