nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

07.10.2019 Voormalig Top Gear-presentator filmt zijn boerenbestaan

“Alles gaat fout. Ik zou beginnen denken dat alle boeren hartpatiënten zijn.” Blijkbaar is het lastiger om een landbouwer te zijn dan een tv-presentator want het enfant terrible van de Britse televisie, Jeremy Clarkson, windt zich reeds behoorlijk op. Voor Amazon Prime maakt hij de tv-show ‘I Bought The Farm’. Daarin zal te zien zijn hoe hij een 400 hectare grote boerderij runt. Exclusieve sportwagens inruilen voor een tractor is één iets, maar er komt meer bij kijken. “Als landbouwer moet je een agronoom, zakenman, boekhouder, dierenarts en mekanieker zijn. En ik ben … niets van dat alles”, beseft Clarkson.

Via Twitter maakt Jeremy Clarkson zijn 7,2 miljoen volgers warm voor zijn nieuwe tv-exploot. Samen met kompanen James May, Richard Hammond en ‘The Stig’ maakte Clarkson in zijn gloriejaren van een nicheprogramma over auto’s een ongezien groot tv-succes. Top Gear wordt zelfs buiten het Verenigd Koninkrijk uitgezonden. Presentator van dat programma is Clarkson al even niet meer. Hij werd in 2015 door de BBC-top geschorst nadat hij hen in het openbaar ‘fucking bastards’ noemde. 

Toen al maakte de Britse pers gewag van zijn plannen om een tv-programma te maken over het leven op het platteland. Wat toen grappend werd afgedaan als ‘Top Tractor’ in plaats van ‘Top Gear’ blijkt nu toch bittere ernst. Alhoewel, op veel ernst kan je Jeremy Clarkson nooit betrappen. In een korte video die hij lanceerde via Twitter licht het tv-gezicht zelf een tipje van de sluier: “De show zal 'I Bought The Farm' heten en toont hoe ik een jaar lang een 400 hectare grote boerderij ga leiden. Kijkers van overal ter wereld zullen kunnen zien hoe ik in Oxfordshire duizenden tonnen bier en brood maak, en plantaardige olie en lamskoteletten én truien...”

De tv-serie wordt in acht delen uitgezonden. Uitzenddata zijn nog niet bekend want de opnames starten nu pas. Een jaar lang zullen de hoogte- en dieptepunten van Clarkson in beeld gebracht worden. Gaandeweg komt de kijker te weten of het idyllisch beeld van het platteland dat de tv-presentator bij de start heeft, stand houdt. Zijn eerste reactie op Twitter getuigt alvast van veel zelfrelativering: “Ik kan eindelijk bevestigen dat ik het komende jaar in de regen zal spenderen terwijl ik een tv-show over landbouw maak voor Amazon Prime. Maar ik weet zelfs niet wat het woord agronoom betekent.” Deze zomer kocht de Britse boer in spe op een veiling reeds een aantal schapen, waarna hij op Instagram foto’s postte van zijn eerste ‘koeien’. Dat belooft!

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: Instagram - @JeremyClarkson1

Volg VILT ook via