nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

10.12.2019 Oost-Vlaanderen lanceert groepsaankoop plantgoed

De Provincie Oost-Vlaanderen lanceert een nieuwe groepsaankoop plantgoed voor land- en tuinbouwers en imkers. Via de groepsaankoop kunnen ze streekeigen bomen, struiken, klimplanten en fruitbomen bestellen aan een voordelige prijs, gratis nestkasten aanvragen voor hun bedrijf en bloemenzaad voor akkerranden.
“Met deze actie wil de provincie land- en tuinbouwers helpen om hun agrarische bedrijfsgebouwen te integreren in het landschap en hen bijstaan bij hun rol als beheerder van het landbouwlandschap”, vertelt Leentje Grillaert, gedeputeerde bevoegd voor Landbouw en plattelandsbeleid. “Ook imkers kunnen hierin een bijdrage leveren. Ons landbouwlandschap heeft veel te bieden: voedsel, een aantrekkelijke omgeving om te ontspannen, verkoeling, natuurlijke luchtzuivering, nuttige insecten, natuur, erfgoed, ...”
 
Boeren die in het voorjaar ook bijenvriendelijke percelen willen inzaaien, kunnen ook gratis bloemenzaad aanvragen voor de inzaai van maximaal 0,3 hectare. De verdeling verloopt samen met de groepsaankoop.
 
Tijdens de vorige groepsaankoop bestelden 123 deelnemers samen meer dan 1 000 bomen, 16 500 stuks bosgoed. Er werden ook 180 nestkasten en 840 kg bloemenzaad verdeeld.
 
Bestellen kan online tot en met 18 januari 2020 of telefonisch via 09 267 86 79.

Bron: Eigen verslaggeving

Volg VILT ook via