nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

01.04.2020 #CoronaCreativiteit: viooltjes voor wie lokaal winkelt

Gemeente Temse heeft vorige week 3.600 vioolplanten gekocht en verdeeld onder lokale handelaars om uit te delen aan hun klanten. Op die manier slaat Temse een dubbeslag: het steunt de getroffen sierteeltsector en zet klanten, die lokaal kopen, in de bloemetjes.
“Met deze actie willen we de mensen bedanken dat ze lokaal blijven winkelen”, zegt schepen van lokale economie Stephan Van der Gucht (N-VA) aan Het Laatste Nieuws. “Het is een win-winsituatie want ook de sierteler verdient nog iets.” Van der Gucht kwam op het idee nadat hij de noodkreet van een sierteler in de pers gehoord had.
 
Op vandaag zijn nog ongeveer 50 handelszaken open in Temse. “Het gaat uiteraard om voedingszaken zoals bakkers en slagers, maar er zijn ook een tiental apothekers bij”, aldus Van der Gucht. “We willen een kleurrijk opkikkertje bezorgen aan de lokale kleinhandel.”
 
Het gemeentebestuur bezorgde ook 420 azalea’s aan de bewoners van verschillende serviceflats en woonzorgcentra.
 
Van der Gucht beseft maar al te goed dat ze de middenstand goed zullen moeten ondersteunen. “Vooral de horeca is zwaar getroffen en zal de gevolgen nog een hele tijd dragen. Bovendien zaten we in Temse met heel wat starters. Voor hen is het extra moeilijk omdat ze niet kunnen terugvallen op een financiële reserve.”
 
Op dit moment heeft de gemeente nog geen concrete steunmaatregelen uitgewerkt, maar er liggen al verschillende voorstellen op tafel. Temse zal in de eerstkomende weken ook geen belastingen innen. “Er zullen wellicht ook kortingen toegekend worden”, zegt Van der Gucht. “Verder gaan we vooral enkele acties op touw zetten om de handel weer aan te zwengelen. Er wacht ons nog heel wat werk vooraleer de situatie genormaliseerd zal zijn.”

Bron: HLN

Volg VILT ook via