nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

Infomoment: Wat hebben digestaat en compost te bieden als meststof en bodemverbeteraar?
10.09.2019 - 10.09.2019 Locatie: Merelbeke en Melle Organisator: ILVO, Vlaco vzw, Provincie Oost-Vlaanderen, UGent en PCG

Voor wie?

Met dit infomoment mikken we op landbouwers, loonwerkers, producenten van compost en digestaat, overheden en onderzoekers.

De arena’s: de proefvelden en uitgebreide composteersite van ILVO in Merelbeke én de proefvelden van UGent in Melle.

In een minimum van tijd …:

  • krijgt u info over de belangrijkste onderzoeksresultaten van jarenlang wetenschappelijk onderzoek van ILVO, UGent, Vlaco en PCG aangaande de bodemkwaliteit én de link met het gebruik van digestaat en compost
  • toont ILVO u zijn uitgebreide composteersite met nieuwe overkapte opslagplaats
  • heeft Steunpunt Erosie (Provincie Oost-Vlaanderen) het met u over het belang van een gezonde bodem in de strijd tegen erosie
  • praat Vlaco u bij over de praktische kant van het gebruik van compost en digestaat in Vlaanderen.

U kan langskomen tussen 12:00 en 16:00 (check het programma op de finale uitnodiging) en de rondleidingen/infomomenten volgen naar uw keuze. Starten kan met een broodje op de terreinen van ILVO in Merelbeke om 12:00 (let op, voor deze broodjeslunch is inschrijving noodzakelijk), de rondleidingen starten er om 12:30. In Melle (Proefhoeve van UGent) kan u instromen vanaf 13:30. U kan er afsluiten met een natje en een droogje vanaf 14:30u.

Meer info volgt later.

Wenst u alvast in te schrijven? Inschrijven kan via dit formulier.

Inschrijven is niet verplicht, maar wel handig voor de organisatie van ons evenement. Bij voorbaat bedankt voor uw medewerking. 
Er is geen specifiek vervoer voorzien tussen de twee demolocaties, maar er is voldoende parking op beide sites en de rijafstand ertussen bedraagt +/- 5 minuutjes.

Dit toonmoment wordt mede mogelijk gemaakt door Project Nutriman, een Horizon2020-project, dat tot doel heeft de kloof te dichten tussen enerzijds wetenschappelijke kennis rond innovatieve, beschikbare nutriëntrecuperatietechnieken en –producten en anderzijds de inzet door de Europese landbouwer EN Soilcom, een Interreg North Sea Region project. Dit project onderzoekt de productie van compost op maat voor de tuinbouw, boomkwekerij en sierteelt.

Terug naar agenda
Volg VILT ook via